Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγή της ανάλυσης οθόνης σας

Αλλαγή της ανάλυσης οθόνης σας

Με τον όρο "ανάλυση οθόνης", αναφερόμαστε στην καθαρότητα του κειμένου και των εικόνων που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Σε υψηλότερη ανάλυση, όπως 1600 x 1200 pixel, τα στοιχεία εμφανίζονται στην οθόνη με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Επίσης, εμφανίζονται με μικρότερο μέγεθος, άρα μπορούν να χωρέσουν περισσότερα στοιχεία στην οθόνη. Σε χαμηλότερες αναλύσεις, όπως 800 x 600 pixel, χωράνε λιγότερα στοιχεία στην οθόνη, αλλά εμφανίζονται σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Η ανάλυση που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από τις αναλύσεις που υποστηρίζει η οθόνη σας. Οι οθόνες CRT (καθοδικής λυχνίας) συνήθως λειτουργούν με ανάλυση 800 × 600 ή 1024 × 768 pixel και μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα σε διαφορετικές αναλύσεις. Οι οθόνες LCD (ονομάζονται και επίπεδες οθόνες) και οι οθόνες φορητών υπολογιστών συχνά υποστηρίζουν υψηλότερες αναλύσεις και λειτουργούν καλύτερα σε μια καθορισμένη ανάλυση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, συνήθως τόσο υψηλότερη ανάλυση υποστηρίζει. Το αν μπορείτε να αυξήσετε την ανάλυση της οθόνης σας εξαρτάται από το μέγεθος και τις δυνατότητές της, καθώς και από τον τύπο της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας.

Εικόνα της επιφάνειας εργασίας σε υψηλή ανάλυση οθόνηςΤο κείμενο και οι εικόνες εμφανίζονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια αλλά μικρότερα σε υψηλές αναλύσεις οθόνης.
Εικόνα της επιφάνειας εργασίας σε χαμηλή ανάλυση οθόνηςΤο κείμενο και οι εικόνες είναι μεγαλύτερα αλλά συχνά εμφανίζονται με μικρότερη ευκρίνεια σε χαμηλότερες αναλύσεις οθόνης.


Για να αλλάξετε την ανάλυση της οθόνης σας

  1. Ανοίξτε την Ανάλυση οθόνης κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη" και στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου, και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Προσαρμογή ανάλυσης οθόνης στο πεδίο Εμφάνιση και Εξατομίκευση.
  2. Κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα δίπλα στο στοιχείο Ανάλυση, μετακινήστε το ρυθμιστικό στην ανάλυση που θέλετε και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διατήρηση για να χρησιμοποιήσετε τη νέα ανάλυση ή κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά για να επιστρέψετε στην προηγούμενη ανάλυση.
Εικόνα των επιλογών ανάλυσης στην Ανάλυση οθόνηςΗ "Ανάλυση οθόνης" στον Πίνακα ελέγχου εμφανίζει την προτεινόμενη ανάλυση της οθόνης σας.

 

Εγγενής ανάλυση

Οι οθόνες LCD, συμπεριλαμβανομένων των οθονών φορητών υπολογιστών, συνήθως λειτουργούν καλύτερα στην εγγενή ανάλυση. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε την οθόνη σας για να λειτουργεί με αυτήν την ανάλυση, αλλά συνήθως προτείνεται, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα βλέπετε το κείμενο και τις εικόνες με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκρίνεια. Οι οθόνες LCD συνήθως κυκλοφορούν σε δύο μεγέθη: μια τυπική αναλογία πλάτους προς ύψος 4:3 ή μια αναλογία ευρείας οθόνης 16:9 ή 16:10. Μια ευρεία οθόνη είναι πιο πλατιά σε μέγεθος και σε ανάλυση από μια οθόνη τυπικών αναλογιών.
Εάν δεν είστε βέβαιοι για την εγγενή ανάλυση της οθόνης σας, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο προϊόντος ή μεταβείτε στην τοποθεσία web του κατασκευαστή. Ακολουθούν μερικές συνήθεις αναλύσεις για ορισμένα δημοφιλή μεγέθη οθονών:
  • Οθόνη 19 ιντσών (τυπικές αναλογίες): 1280 x 1024 pixel
  • Οθόνη 20 ιντσών (τυπικές αναλογίες): 1600 x 1200 pixel
  • Οθόνη 22 ιντσών (ευρεία οθόνη): 1680 x 1050 pixel
  • Οθόνη 24 ιντσών (ευρεία οθόνη): 1900 x 1200 pixel

 

Σημειώσεις

  • Όταν ρυθμίζετε την οθόνη σας σε μια ανάλυση οθόνης που δεν θα υποστηρίζει, η οθόνη θα γίνει μαύρη για μερικά δευτερόλεπτα ενώ επιστρέφει και πάλι στην αρχική ανάλυσή της.

    Πηγή:Microsoft

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.