Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγή του προγράμματος, το οποίο ανοίγει έναν τύπο αρχείου

Αλλαγή του προγράμματος, το οποίο ανοίγει έναν τύπο αρχείου

Εάν κάνετε διπλό κλικ σε ένα αρχείο στα Windows και ανοίξει με λάθος πρόγραμμα λογισμικού, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επιλέξετε το πρόγραμμα που θα προτιμούσατε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση για ένα μεμονωμένο αρχείο ή να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση έτσι, ώστε τα Windows να ανοίγουν όλα τα αρχεία αυτού του τύπου με το πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο θα επιλέξετε.

 1. Ανοίξτε τον φάκελο, ο οποίος περιέχει το αρχείο που θέλετε να αλλάξετε.

 2. Κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο που θέλετε να αλλάξετε και, στη συνέχεια, ανάλογα με τον τύπο του αρχείου, κάντε κλικ στην εντολή Άνοιγμα με ή τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού στην εντολή Άνοιγμα με και, έπειτα, κάντε κλικ στην εντολή Επιλογή προεπιλεγμένου προγράμματος.

 3. Κάντε κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα του αρχείου.

 4. Κάντε ένα από τα εξής:

  • Εάν θέλετε να ανοίγουν όλα τα αρχεία αυτού του τύπου με το ίδιο πρόγραμμα λογισμικού, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Άνοιγμα αυτού του είδους αρχείου πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  • Εάν θέλετε για αυτή τη φορά μόνο να ανοίξει μόνο αυτό το αρχείο με το πρόγραμμα λογισμικού, καταργήστε την επιλογή από το πλαίσιο ελέγχου Άνοιγμα αυτού του είδους αρχείου πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

   Πηγή:Microsoft

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.