Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Βελτίωση απόδοσης με ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου


Βελτίωση απόδοσης με ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου

Ο κατακερματισμός έχει ως συνέπεια ο σκληρός δίσκος να πρέπει να κάνει επιπλέον λειτουργίες, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας. Επίσης, είναι δυνατός ο κατακερματισμός και των αφαιρούμενων συσκευών αποθήκευσης, όπως είναι οι μονάδες flash USB. Η Ανασυγκρότηση Δίσκων κάνει αναδιάταξη των κατακερματισμένων δεδομένων, ώστε οι δίσκοι και οι μονάδες σκληρών δίσκων να λειτουργούν πιο αποδοτικά. Η Ανασυγκρότηση Δίσκων εκτελείται με χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορείτε να αναλύσετε και να ανασυγκροτήσετε τους δίσκους και τις μονάδες σκληρών δίσκων σας με μη αυτόματο τρόπο. Για να γίνει αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την Ανασυγκρότηση Δίσκων κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη". Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Ανασυγκρότηση Δίσκων και, στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων , κάντε κλικ στην επιλογή Ανασυγκρότηση Δίσκων.
     
  2. Στην περιοχή Τρέχουσα κατάσταση, επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να ανασυγκροτήσετε.

  3. Για να διαπιστώσετε εάν ο δίσκος χρειάζεται ανασυγκρότηση ή όχι, κάντε κλικ στην επιλογή Ανάλυση δίσκου. Απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστήΑν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.
    Όταν τα Windows ολοκληρώσουν την ανάλυση του δίσκου, μπορείτε να ελέγξετε το ποσοστό κατακερματισμού στον δίσκο στη στήλη Τελευταία εκτέλεση. Εάν ο αριθμός είναι πάνω από το 10%, θα πρέπει να ανασυγκροτήσετε τον δίσκο.

  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανασυγκρότηση Δίσκου. Απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστήΑν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.

Για να ολοκληρωθεί η λειτουργία της Ανασυγκρότησης Δίσκων ενδέχεται να χρειαστούν από μερικά λεπτά έως και αρκετές ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου σας και το βαθμό κατακερματισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας ακόμα και ενώ συνεχίζεται η διεργασία της ανασυγκρότησης.

Πηγή:Microsoft

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.