Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Ρύθμιση παραμέτρων διαχείρισης ενέργειας των Windows XP.

Ρύθμιση παραμέτρων διαχείρισης ενέργειας των Windows XP

Η διαχείριση ενέργειας παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές και μπορεί να μειώσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στον επιτραπέζιο υπολογιστή. Τρόπος ρύθμισης της διαχείρισης ενέργειας:
 1. Συνδεθείτε στον υπολογιστή ως διαχειριστής.
 2. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και έπειτα στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου.
 3. Κάντε κλικ στο στοιχείο Επιδόσεις και συντήρηση.
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές παροχής ενέργειας.
 5. Στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες παροχής ενέργειας, στην καρτέλα Συνδυασμοί τροφοδοσίας, κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα Συνδυασμοί τροφοδοσίας και επιλέξτε το συνδυασμό τροφοδοσίας που αντιστοιχεί περισσότερο στον τρόπο χρήσης του υπολογιστή από μέρους σας.
 6. Αν είναι διαθέσιμες οι ρυθμίσεις Σύστημα σε αναμονή και Σύστημα σε αδράνεια, προσαρμόστε τις, αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την προεπιλογή.
  Η αναμονή μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται, με την απενεργοποίηση των τμημάτων του που χρησιμοποιούν την περισσότερη ενέργεια. Η εκκίνηση του υπολογιστή από την κατάσταση αναμονής διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. Η αδρανοποίηση αποθηκεύει τα προγράμματα και τερματίζει εντελώς τη λειτουργία του υπολογιστή. Με την αδρανοποίηση δεν καταναλώνεται ενέργεια, αλλά η επαναφορά του υπολογιστή από την κατάσταση αδρανοποίησης για λειτουργία διαρκεί λίγο περισσότερο.
  Μπορείτε να ορίσετε μικρότερους χρόνους καθυστέρησης πριν από την αναμονή και την αδρανοποίηση, κάτι που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά η αναμονή για την εκκίνηση του υπολογιστή ίσως να είναι αρκετά μεγάλη.
 7. Στην καρτέλα Για προχωρημένους, μπορείτε να ρυθμίσετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά των κουμπιών τροφοδοσίας του υπολογιστή. Στους φορητούς υπολογιστές, μπορείτε να παρατείνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ορίζοντας την επιλογή Κατά το κλείσιμο του καλύμματος του φορητού υπολογιστή μου σε Αναμονή.
 8. Στην καρτέλα Αδρανοποίηση, επιλέξτε το στοιχείο Ενεργοποίηση αδρανοποίησης, αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο.
 9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Οι επιλογές διαχείρισης ενέργειας, όπως οι επιλογές Σύστημα σε αναμονή και Σύστημα σε αδράνεια, είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στη χρήση ενέργειας και την άνεση. Αν θεωρείτε ενοχλητική τη μετάβαση του υπολογιστή σε κατάσταση αναμονής ή αδρανοποίησης, επαναλάβετε αυτά τα βήματα, για να αυξήσετε τη διάρκεια της καθυστέρησης ή για να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτές τις δυνατότητες.

Πηγή:Microsoft

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.